December is calorie technisch gezien niet een heel gunstige maand. Sinterklaas, Kerstborrels, Kerst Diners en dan nog champagne en oliebollen met Oud & Nieuw... Je wilt je calorie inname natuurlijk in balans houden en niet in 4 weken tijd gaan volstoppen met suiker. Weg resultaten waar je heel jaar aan hebt gewerkt....Nou, om de Sinterklaasavond toch een beetje te compenseren kun je bij je familie of vrienden met een gezonde versie van de speculaas aankomen!
Dit recept is afkomstig van Ekopura, producent van natuurlijke en biologische sportvoeding. Ik heb het zelf iets aangepast. In deze speculaas is de Ekopura Biologische Whey Proteïne verwerkt om de speculaas te verrijken met eiwitten. Je kunt natuurlijk ook whey proteïne van een andere merk gebruiken.
Wat heb je nodig?
200 gram volkoren speltmeel of tarwemeel
40-60 gram honing
100 ml kokosolie
30 gram Whey Proteine Vanille (gebruik de Vegan versie als je vegetariër bent) of gebruik iets meer gemalen hazelnoten of amandelen als je geen Whey Proteïne op voorraad hebt.
2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
100 ml amandelmelk
1 hand hazelnoten of pecannoten (gemalen of fijngehakt)
Amandelschaafsel voor bovenop
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smelt de kokosolie een paar seconden in een pannetje tot het vloeibaar is.
Hak de hazelnoten of pecannoten fijn of maal ze in de keukenmachine
Doe alle ingrediënten, behalve amandelschaafsel, in een kom en mix tot een egaal beslag.
Leg het beslag op het bakpapier op een bakplaat. Maak het beslag plat en zorg dat dit maximaal 1 centimeter dik is.
Bestrooi het beslag met wat amandelschaafsel. Gebruik zoveel als jij lekker vindt.
Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven
Laat de koekjes afkoelen en daarna smullen maar. Snijden gaat makkelijk met een pizzasnijder.
Eet smakelijk en een fijne Sinterklaas!!! Laat me weten wat je ervan vindt!
Comments