Onlangs heb ik dit goddelijk recept ontdekt. En nog gezond ook! Eenmaal thuis gemaakt, smaakt het nog beter! Poké is een Vietnamees gerecht. Heerlijk als lunch of als avond maaltijd. Het zit vol met goede vetten, vitamines en eiwitten. Je kunt variëren met (rauwe)groeten en vis - hier gebruik ik gemarineerde en gebakken zalm, maar je kunt ook (verse) rauwe zalm gebruiken, gerookt of rosé gebakken tonijn.
Ok daar gaan we!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
200 g Zalmhaasje of zalmfilet100 g Basmati rijst1 eetrijp avocado1-2 wortels1 komkommer1 bosuitje2-3 radijsjes75 g zeewiersalade1 el rice vinegar1 tl zwarte sesam
Voor de marinade:1 el sojasaus1 el ketjapsaus1 el sesamolie
Bereiden
Volg deze stappen dan kan het niet mislukken!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking - meestal is het 8-12 min. Laat het afkoelen.
De alle ingrediënten voor de marinade in een bakje of kom. Snijd de zalm in blokjes van ca. 2 cm en voeg toe. Vermeng de zalm nu goed met de marinade en zet afgedekt voor 15-30 min. in de koelkast.
Schaaf ondertussen de komkommer, en wortel in lange repen. Besprenkel met de Rice Vinger (rijstazijn) en dek af. Snijd ook de rijsijsjes in plakjes en de bosui in ringetjes. De avocado kun je het beste in de lengte door midden snijden. Verwijder de pit en haal met een eetlepel het vruchtvlees in één keer uit de schil. Snijd het in plakjes. Je kunt het eventueel met citroen besprenkelen. Dat voorkomt dat de avocado bruin kleurt als het te lang blijft liggen.
Verwarm de oven op 180 gr. Haal de gemarineerde zalmblokjes uit de koelkast en leg deze in een ovenvaste schaal. Bak de zalm in ca. 15 min. gaar.
Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg hierin de komkommer en wortel linten, plakjes radijs, zeewiersalade, de avocado en de zalmblokjes.
Bestrooi de zalm met bosui en zwarte sesam.
Enjoy!
Comments